Beauty in a jar -

MY LITTLE PRINCESS

Har pysslat om min söta lilla systerdotter idag. Fick lite colorbug och nagelfolie :)
Mosterpoäng behöver inkasseras ibland... ;)





FLOWER POWER

Bara jag som missat att Glitter har fått in nagelfolie?! Massa underbara mönster. 16st för 60kr är ju dunderbra!!

Tummen upp!

 


I'M BLUE DABADIDABADA

Det är blått för hela slanten dag. Min bästa kompis fick en son i natt. Blåa naglar och blått sockervadd dagen till ära. Härligt blått från Depend nr 295.

 

Välkommen underbart söta Charlie :D


KISSED BY A PEACH

Gillar verkligen Isadoras kollektion med jelly kisses. Perfekt till vardags.
Lagom mycket färg, galet mycket fukt. Lite som ett läpglans på stift.

Nya favoriten heter Clear Coral.

 


FROM TANGLED 2 RAPUNZEL

Nu är jag fin långhårig rötott igen. Och vilken skillnad det är på håret, helt underbart! Ska bli kul och se skillnaden på längre sikt. Mitt förra löshår krävde extremt mycket fukt och besök av kammen typ en gång i timmen. Passade på att färga mitt eget hår med. Min helt underbara vän (och väldigt höggravid!!) ställde som vanligt upp utan tvekan, du är bäst Jannike <3!!

Om det är någon som behöver hjälp med isättning av löshår eller andra hårärenden så kan ni skriva en kommentar, så mailar jag nr till grymmaste hårfixarn!!:)

Mitt hår kommer från Rapunzel denna gången, 50cm #33, använde ca 90 slingor.

 

Trassel....

Mitt hår innan färgningen...

KLART :)


I LOVE...A LOT

Unnade mig lite godis från I LOVE... på eleven.se idag. Älskar dessa alldeles för mycket. Var på extra gott humör. LOVE för hela slanten kanske redan denna helgen då ja :)...HÄR


LET´S DO A HYSSSSH THING

Tillhör du också de som gillar att ta hand om andra? Från små till större saker. Spelar igen roll. Hjälpa tanter över gatan, ta hand om en sjuk familjemedlem/vän...
Jag är sån och njuter verkligen av tacksamheten. Det erkänner jag och det är en väldigt stor del av mitt jobb. Tror knappt du kan hitta nåt mer tacksamt yrke.

MEN testa att göra en god handling utan att veta vem som får den, utan att omgivningen ser och utan att "skryta" om den. Nu menar jag absolut inte att man ska sluta vara hjälpsam mot dom i sin omgivning, men detta gör din själ om möjligt ännu lite godare.

Så här ska du göra....

Du fikar. När du ska lämna fiket lämnar du 50kr i kassan (underlättar ju om det inte är någon kö så ingen hör). Be kassörskan dra av 50kr på nästa kunds beställning. Du får inte veta vem det är, vilket är hela grejen.
Nu kommer det "egoistiska" i denna handling. Känslan i magen du får överträffar allt.
Jag brukar göra detta ibland (sccchhhh....) och sen går jag och fantiserar om vem som fick den och hur överraskad den personen blev. Hur hade du själv reagerat om en främling bjudit dig på fika?
Om du är en någorlunda mysig person så kommer du att gå runt med ett leende lång tid, och hur snygg är du inte när du ler? :)

Berätta inte för nån att du gjort detta, men skriv gärna en kommentar till mig om det :)


A FINE PIECE OF ASS?

"Nu kan du sluta banta och strunta i gymmet! I vår kommer den nya, revolutionerande skon, Reebok Easytone, som gör jobbet åt dig!
Inbyggda bollar i skon gör att du måste spänna och aktivera muskler. Resultatet: du förbränner 28 procent fler kalorier"


Få har väl missat Reeboks skoreklamer med "expemplariska" rumpor och tänkt att "MEN SHIT asså en sån rumpa SKA jag med ha". Nu har de funnits på den svenska marknaden ett tag och sålt som smör i solsken.

Det som skiljer skon från “vanliga skor” är att den har en annorlunda typ av sula som Reebok säger är inspirerade av de så kallade BOSU-bollarna. En BOSU-boll är som en halv balansboll som man kan använda sig av vid träning för att öka instabiliteten i träningen. Knepet är att hålla balansen, skorna är nämligen designade så att bollarna under sulorna gör att du spänner och aktiverar musklerna för att hålla balansen när du går och tack vare att musklerna jobbar extra, förbränner du samtidigt fett!




Jag köpte allt med hull och hår. Fast fick man inte rumpan på köpet? var man tvungen att röra på sig med? ;)

Det har gjorts många studier på dessa skor och liknande, typ MBT. Visst stramar det i baksida lår och rumpa. Och måste erkänna att min balans är mycket bättre. Tajtare rumpa, nja...
Enligt vissa studier är beror den stramande känslan enbart på att benen är ovana och att det inte alls ökar träningseffektiviteten. Jag vill tro på att det finns mirakelskor. So let me.

Vad tycker ni som testat?




LONG LOST FRIEND

Ja jag erkänner. Jag är skyldig. Jag har galet mycket skönhetsprodukter hemma. Så ibland glöms vissa bort tyvärr. Denna läpp- och ögonmask t.ex.
Den är riktigt skön och sannslöst grym! Används alltid i Decleors ansiktsbehandlingar på läppar och ögon. Mina läppar ska få en veckas kurbehandling de närmaste nätterna.

Den motverkar svullnader, trötthetstecken samt stärker och skyddar huden. Innehåller sheasmör som verkar närande och reparerande.


24 HOUR SYNCHRONIZED BRAIN

En gång i månaden kan man köpa Aftonbladets bilaga Wellness. Jag tycker att den är toppen, mycket spännande fakta om kroppen inifrån och ut, dessutom inte 50% reklam....Hittade en artikel som intresserade mig extra mycket, måste bara dela med mig.

9.00-11.00 KREATIVITET
Vid den här tiden har hjärnan låga nivåer av kortisol, ett stresshormon, vilket gör att hjärnan är skarp och du har lät att koncentrera dig, analysera problem och frågeställningar.
Nu ska du
  • Utveckla nya idéer
  • Boka in viktiga jobbmöten
  • Diskutera aktuella familjefrågor

11.00-14.00 ACTION

Nu har du nästan inget sömnhormon, melatonin, i hjärnan alls. Du är snabb och reakitonen är på topp. Din mentala vakenhet är hundra procent i gång och du ta på dig nya projekt. Reaktionsförmågan och förmågan att fatta beslut fungerar klockrent och det är en bra tid att avsluta viktiga jobb eller familjediskussioner.

Använd denna tiden till att

  • Presentera nya idéer för chefen eller en kund
  • Svara på mail eller telefonsamtal
  • Ta itu med saker som behöver göras hemma. Gör en lista och bocka sedan allteftersom du går igenom den. Det är viktigt för hjärnan att du för en sak i taget. Att försöka göra fler samtidigt gör att hjärnan inte hänger med och det blir hafsigt och slarvigt utfört.

14.00-15.00 PAUS

Forskarna har kommit fram till att den bästa tiden på dygnet att äta lunch är runt klockan två på eftermiddagen. Då är dygnsrytmen i en kort nedåtgående fas och då vill kroppen ha mat och vila en kort stund. Men inte för länge!

  • Ta en kort lur på femton minuter, en kort frisk promenad eller ett glas kallt vatten för att skaka av dig lunchens matkoma.
  • Läs en tidning eller slösurfa en stund
  • Rör på dig lugnt och fint, rulla axlarna och böj och sträck på dig, så att musklerna får stretcha.

15.00-18.00 SAMVARO

Hjärnan är lite trött nu, men inte stressad, så vanliga diskussioner mellan kollegor eller familjemedlemmar är perfekta för eftermiddagen.

Nu kan du

  • Brainstorma med kollegor men inte under press och stress
  • Boka möten som inte är så långa och psykiskt tunga
  • Träna. Kvällstid är bäst för mer handgripliga aktiviteter tycker hjärnan

18.00-20.00 NEDVARVNING

Nu börjar hormonet melatonin att varna kroppen för att den snart kommer att bli ordentligt trött. För att gå ner i varv och för att få ny energi krävs lugna, trevlig sysselsättningar. Titta gärna på solnedgången. Det mjuka solljuset förbereder kroppen för natten och producerar nästa dags må bra-hormon, serotonin.

Dina smaklökar är också på topp så se till att

  • Laga god mat
  • Träffa vänner och prata och skratta
  • Ha kvalitetstid tillsammans med familj och släkt

20.00-22.00 SLAPPA

Melatonin, sömnhormon, kommer i stora mängder och gör oss riktigt trötta i hjärnan, vilket märks i kroppen. Hjärnan gör oss redo att snart få sova. Dags att ägna sig åt lugna aktiviteter där du inte använder hjärnan i någon större utsträckning.

Chilla och ägna dig åt

  • Titta på film eller TV
  • Sticka, virka, måla eller handarbeta på något annat sätt
  • Göra precis ingenting!

22-00-04.00 SOVA

Ladda inför morgondagen! Hjärnan behöver processa allt den tagit in under dagen och det gör den genom sömn. Det är viktigt att du sover sju-åtta timmar för att kunna sortera all information och du kan också få bättre minne om du sover ordentligt. Hjärnan gillar rutiner så se till att du lägger dig vid ungefär samma tid varje kväll - då mår både kroppen och hjärnan bäst.

04.00-09.00 KÄRLEK

Det perfekta tillfället för kärlek, mys och för att knyta an till din partner. Det är också en bra tid för att sätta känslor på pränt och för att långsamt få igång kroppen. Gladhormonet oxytocin når skyhöga nivåer på morgontimmarna, speciellt hos män.

Så passa på att

  • Älska eller kramas en stund
  • Meditera
  • Skriva ett brev till någon eller i din dagbok och se hur fantasin flödar!

 

 

 

 


PREPERE YOURSELF FOR AN AWESOME TAN

Har suttit och lapat sol i solstolen halva dagen. Så efterlängtat väder :)
Imorgon ska jag börja med min årliga förberedelse för att få en snygg solbränna, och som verkligen håller. Tredje året nu och jag lovar, det funkar. Jag byter ut mitt vanliga serum mot Decléors Aromaessence Solaire under dagkräm och bodylotion. Huden förbereds på att det ska komma sol och melanocyterna (pigmentcellerna) börjar jobba hårdare. Så när man väl börjar sola bränner man sig inte lika lätt eftersom huden är mer motståndskraftig samt att solskyddskrämen även får ökad effekt.

Det är nog en av de bästa investeringar jag någonsin gjort. Och de är sjukt dryga. Köpte dessa när jag gick i skolan för fyra år sen och har fortfarande mycket kvar. Den till ansiktet är dock salongsstorlek (50ml), så ni vet.  Frågade Decléor förra året om man skulle köpa nya men så länge man inte exponerar dem för extrem kyla eller värme är det ingen fara att använda dom några år iaf. Så jag kör på :) De funkar ju uppenbarligen fortfarande ialla fall. Det som är extra kul är att de även förstärker effekten av brun-utan-sol.

Decléor....
Förbered huden med Aromessence Solaire innan du exponerar den för solen och stärk hudens naturliga försvar för en jämnare och mer långvarig färg. En 100 % naturlig cocktail av djupverkande växtessenser från ros, kamomill och geranium stärker cellens livskraft och motverkar solens skadliga påverkan. Växtessenserna stimulerar även pigmentproduktionen så att huden får optimalt skydd och en snabbare, jämnare färg.

Användning: Förbered huden en vecka innan du planerar att sola genom att applicera ett par droppar serum på ren hud, före dagcreme eller bodylotion. Vid solexponering appliceras serumet före solcrème.
Förbereder huden inför solen för en jämnare, mer hållbar färg.

Decléor Aromaessence Solaire Tan Activator, body 100ml 389kr/face 15ml 369kr/face 50ml 699kr HÄR



THE SKIN WE LIVE IN

Det allra första vi lärde oss på Elisabethskolan var hudens uppbyggnad. Det är självklart väldigt viktigt att förstå hudens anatomi när man behandlar. Jag tycker det är väldigt intressant med anatomi i största allmänhet, fascinerade hur kroppen fungerar och hänger ihop.
Tänkte förklara för er, på ett inte allt för detaljerat sätt, hur huden är uppbyggd. Och det är inte det lättaste eftersom det är ett så invecklat organ, men wellwell, gör ett försök :)

Huden är vårt största organ, ca 2kvm. Tunnast är ögonlocken på 0,05mm och tjockast är fotsulorna 4mm.

Huden består av tre lager.
(latin/grekiska - svenska)

  1. Subcutis/Hypodermis - underhuden
  2. Dermis/Corium -  läderhuden
  3. Epidermis - överhuden

Underhuden

  • ca 2-10mm, beroende på hur tjock man är.
  • innehåller porös bindväv med mycket vävnadsvätska och många fettceller (lipocyter)
  • Skyddar huden och dess organ mot kyla och stötar.

Läderhuden

Läderhuden är uppbyggt av fibrer och är 1-4 mm tjockt. Det är i det här lagret som blodkärl, nerver, känselkroppar, svett och talgkörtlar sitter. Talget som talgkörtlarna producerar håller våran hud mjuk och len. Det är det här lagret av huden man skadar om man tvättar sig eller använder andra produkter som är för starka eller innehåller alkohol. Talgkörtlarna skadas och produktionen av talg rubbas.

Har fem celltyper

  1. Fibrocyter/Fibroblaster - bildning av kollagen och elastin
  2. Histocyter - försvarscell
  3. Mastcell/Heparinocyter - larmcell
  4. Granulocyter - försvarscell
  5. Lymfocyter - försvarscell/blodkroppscell

Överhuden

  • 0,05-0,1 mm tjock
  • Den synliga delen av huden
  • Basalmembranet skiljer läderhuden från överhuden (skarp gräns), är en tunn hinna med porer där syre och näring kan passera.

Överhuden består av fem huvudlager

Stratum Basale/ Stratum Germinativium - tillväxtlagret/basallagret

  • cellerna längst ner, runda och fina celler
  • kraftig mitos (cellldelning), nya hudceller produceras var 20e minut
  • här finns melanocyter (innehåller det brunsvarta pigmentet melanin). Melaninets uppgi

Stratum Spinosum - taggcellslagret

  • cellen har börjat ändra form, lite taggigare.
  • cellen är fortfarande frisk
  • här finns langerhanceller

Stratum Granulosum - kornlagret

  • keratiniceringsprocessen börjar här
  • cellen börjar tappa sitt levande
  • plattade celler

Stratum Lucidum - klarcellslagret

  • här är cellerna genomskinliga, cellerna är fyllda med en klar massa
  • cellkärnan har försvunnit
  • hand och fotsulor

Stratum Corneum - hornlagret

  • cellerna är platta, förhårdnade
  • cellerna är fyllda med keratin
  • Här finns NMF (Natrual Moisterising Factor), ämnen som binder kvar fukten.
Precis under hornlagret sitter pigmentceller (melanocyter) som skyddar kroppen mot UV-strålning, och det är det här lagret som behöver extra hjälp i fort av solskyddfaktor i produkter.

Ovanpå överhuden finns ett osynligt membran - syraskyddsmanteln, fungerar som ett skyddm består av talg och svett. Talg är smörjande, skyddande. Svett har surt pH-värde och skyddar oss mot mikroorganismer.

Normal hud har ett pH-värde på 4,2-5,6. Fet hud har högre pH-värde och torr hud lägre.
Cellvandringen från Basale till Corneum tar normalt ca 28 dagar. 14 dagar på tonåringar, 60 dagar på äldre och bara 4 dagar för en person med psoriasis. Cellvandring innebär en cells förmåga att själv kunna röra på sig och är bl.a. viktigt vid inflammation, då vita blodkroppar förflyttar sig mot den inflammerade platsen.

Hudens skyddsfunktioner

  • Vätskeförlust, för att förhindra avdunstning
  • Temperaturväxlingar. Svett kyler, Blodkärlen  vidgas vid värme.
  • Mekaniskt trauma. Skydd mot slag och stötar. Underhudsfettet verkar stötdämpande.
  • Kemisk barriär, syraskyddsmanteln
  • Biologisk barriär. Fagocyterade cellerna, ätarcellerna
  • UV-strålning - melanocyter och melaninet skyddar oss mot UV

Övriga funktioner....

  • Blodreserv, överskott av blod och blodkärl
  • Bildar D-vitamin, för att vi ska kunna ta upp kalcium  i skelettet
  • Sinnesorgan, känselkroppar. Värme, smärta, kyla och beröring.
  • Näringsreserv, fettcellerna i underhuden (lipocyterna)
  • Utsöndringsorgan, våra körtlar. Svett, mjölk, sebum (talg) och dofter

Tonus och turgor pratar man mycket om i branschen.
Tonus
Elasticiteten, hudens hållfasthet bestäms av de collagena fibrerna som ansvarar för att hålla huden uppe, de blir stelare och utänjda med åren.
Elastiska fibrer är som elastiska trådar och gör så att huden kan sträckas och tänjas.
Turgor
Hudens spänst och konsistens. Beror på hur mycket underhudsfett och vätska man har i huden och hur mycket blod som cirkulerar.

 

På natten…

Under natten är hela kroppen inställd på återhämtning och uppbyggnad. Därför är det viktigt att man har en bra nattkräm. Det som sker är hormonstyrt. Insöndringen av GH, melatonin, prolaktin och testosteron ökar på natten och följande sker…

Återhämtning/uppbyggnad

Reparation av celler, ökad celldelning, ökad proteinsyntes, aktivare immunförsvar, påfyllnad av energi i celler.

Energisparande

Minskad ämnesomsättning (matspjälkning). Lägre kroppstemperatur.

Inlärning

Genomgång av dagens händelser, hålla igång gammal kunskap.

 

Hoppas att ni förstod något av detta, ta hand om er hud :)

 

 


 

 


FREAKY BEAUTIFUL LOREEN







Hur glad blir man inte av denna bilden då?? Underbara Loreen på Chics omslag nr.6. Vacker som få.
Dessutom galet duktig sångerska, HEJA LOREEN IKVÄLL!!


THE GRASS IS ALWAYS GREENER ON THE OTHER SIDE

Välkomnar en ny storfavorit i samlingen. Jag gillar verkligen borsten på deras nagellack. Snyggt snabbt kort och gott, och håller väldigt bra för ett budgetlack.
Wide brush. Wonder nail. Extra long lasting. Quick dry. Behöver jag säga mer än vad texten på flaskans framsida talar om?! :) bort med snön och fram med grönt!!!!

Isadora Marzipan 69kr

 


COVERED IN OIL

Oljor. De finns överallt idag och den ena är bättre än den andra tydligen. Men olja (skönhetsolja, inte matolja etc) är riktigt bra efter som molekylerna är mycket mindre och kan behandla på djupet.
En oljager näring ensam, men förstärker även effekten av efterföljande produkter eftersom de slussar ner dem.

Jag är snustorr nästan hela året så min hud kräver rikligt med fukt. Jag använder ALLTID kroppsolja under både bodylotion och fotkräm. Och eftersom jag målar och fixar mina naglar så mycket med lösnaglar osv så kräver ju de mycket näring för att orka med mig och mina projekt :) Innan, under och efter jag tvättar håret så använder jag Morrocan Oil, samt när jag lägger färginpackning. Morrocan Oil gör att färgen fastnar bättre, vårdar håret extremt bra och gör faktiskt att håret torkar mycket mycket snabbare.

Varför ska man använda nagelolja då? Nageln mest består av keratin och är porös. Nageln absorberar massor av vatten. Det är viktigt att rätt balans av vatten och olja finns i nagelplattan. Obalans leder till att nageln blir skör, svag, och flisar sig. Att använda en nagelolja dagligen återställer balansen i nageln- detta resulterar i en nagel som är flexibel, elastisk, och starkare.

Solar Oil är en 4-komponents olja som innehåller jojoba, E-vitamin, Sötmandelolja & Rishöljeolja. Oljan penetrerar ner i naturlig nagel och skapar en balanserad flexibel nagel.



Mina oljor
Håret - Morrocanoil HÄR
Naglar - CND Solar Oil HÄR
Kroppen - Decleór Aromaessence Sculpt HÄR




BUG ME WITH BRIGHT COLORS

Trivs i mitt röda hår, men önskar just nu att jag var blond igen. Så att man kunde få leka ordentligt med en Color Bug. Det är en ögonskugga för håret, fiffigt va? Funkar på både ljust och mörkt hår, men tycker det är mycket snyggare på ljust. Ska definitivt ge dessa en chans i nån av färgerna.
My-little-pony-håret har ju vart inne ett tag. Detta är ju kanon när man bara vill testa för en kväll, lätt att tvätta ur.
Det kliar ordentligt i mina händer just nu vill jag lova, vill måla håret...
Blir det barnsligt så har jag två systerdöttrar med ljust hår som ÄLSKAR rosa (och en liten kille som gärna vill göra allt som syrran...)

Personligen hade jag nog aldrig testat detta om det det vart permanent, men nu är det bara ellebellebi som gäller, och ett tillfälle att vara lite crazy :)

Går som sagt att tvätta ur, men frågan är hur bra den sitter. Det ska tydligen sitta som berget om man borstar bort det överflödiga och sprayar hårspray. Blir inte håret pigmenterat undrar jag...Nån som testat? Jag återkommer.

Kevin.Murphy Color.Bug hårskugga 149kr HÄR








I AM IN A NAILMOOOOD

Mycket naglar på bloggen just nu, tycker det är väldigt kul med naglar. Är nog mer en nageltjej än makeuptjej tror jag. Snaaaart kan jag titulera mig nagelteknolog med :) Klickade hem dessa fyra skönheter från stylebytyra.se....har inte själv provat det här med minx och liknande än och så nu var det dags tyckte jag. Håller i ca 7dagar.


69kr/16st



Nån som missat att jag älskar fjärilar?! ;)

WEEKEND FROM TOP TO TOE

Ja ni, så här ser jag ut varje söndag i stort sett. Söndag är min spa-dag då jag unnar mig massa mys. Nu tjuvstartade jag lite igår, menmen :)

Jag börjar med en rejäl rengöring av hela kroppen (ansiktet har tvättat av innan).

Applicerar det härliga duschlöddret jag fick i förra månadens glossybox, sen skrubbar jag kroppen nogrannt med borsten.

Ansikte, hals och dekolltage peelar jag med Exuviance Bionic Scrub.

Avslutar med att raka mig med Easy Shavin från RFSU. Det är den enda jag kan använda, är extremt känslig, helt grym. Snäll mot huden och löddrar inte så man ser vad man gör :) Rekommenderas varmt. Kanon till intimrakning, som det ju är till för egentligen...

Kammar igenom håret ordentligt innan jag duschar. Det är väldigt mycket meckande med löshår. Speciellt mitt trassel.

Använder Moroccan Oil både innan shamponering, innan balsam och efter jag har sköljt av allt.

Dränker längderna i balsam och kammar försiktigt, det är viktigt att det inte är trassligt, verkar mycket bättre då.


Samtidigt som hårinpackningen lägger jag ansiktsmask med serum under. Denna ger lyster. Expreience från Decléor.


Filar, fixar och trixar med naglar och nagelband. Smörjer in naglarna rikligt med Decléors nagelolja (älskar!!) och handkräm över hela händerna. Lackar i i nån fin färg.


Fötterna...

Självklart rengör jag fötterna noga innan jag börjar och sen spritar jag dem med dermagel (missbrukare av dermagel, jag erkänner det). Skär bort förhårdnader med skalpell och filar det sista. Dessa instrument fick vi i skolan. Fotfilen gillar jag speciellt mycket för att det är engångsblad som man klistrar på filen, väldigt hygieniskt.

Sist men inte minst fixar jag brynen. Färgar, plockar, och ger näring.

 

Nu är jag babylen från topp till då och känner mig så fräsch. Så nybäddad säng är pricken över i:et, plus att rengöra alla sminkborstar:)

Det är nog många som slarvar med det där sista. Men tänk på vad mycket hårprodukter som fastnar på kudden, och smuts. Och finns nog inget härligare än en nybäddad säng, eller vad säger ni? :)

 


LAUGH ALL U WANT, BUT I SLEEP LIKE A PRINCESS

Nu har jag snart testat NADA-behandling i snart två veckor (inlägget hittar du här). Och vet ni vad? Jag sover som en sessa efter flera sömnlösa månader. Kommer få nya NADA varje vecka. Först hade jag metallkulor, men nu har jag frön (ja, haha) istället, de sitter myyyycket bättre. De andra satt bara några dagar. Något som jag verkligen inte gillar med detta dock är är att det går ju inte att rengöra ögonen ordentligt. med. Fast går ju rätt ok om man är försiktig topsen.

Och nej, det kommer inte växa grenar ur öronen (hoppas jag inte), som ni förstår har jag tvingats lyssna på en hel del dåliga skämt denna veckan....men det är det värt :) Sover man bra så blir man glad :D

Lägger inte upp nån bild på det idag...ser ut som om jag har BIG pormaskar i öronen, lite småäckligt, tacka gud för mössa!! Vill ju inte att ni ska få mardrömmar utan sova lika gott som mig :)


WE SHALL DANCE IN NEON TONIGHT

Vilket underbart väder vi har fått, så härligt!! Plockade fram mina converse och tog på mig en poncho när jag drog i väg till jobbet. Har lovat mig en rejäl genomgång av min kropp denna helgen. Vart lite slapp med det allt för länge nu.
Hårinpackning, kroppspeeling, kemisk peeling, ansiktsmask, brynfix, läppeeling, läppinpackning, manikyr, pedikyr...
När jag lägger ansiktsmask så har jag rutin på att tvätta mina sminkpenslar, annars är rengöringen ganska onödig som ni förstår. Jag har bara äkta hår på mina borstar från bare Minerals, så då är det shampoo som gäller (tar lite balsam ibland så blir de mjuka och som nya). Syntethår ska rengöras med diskmedel.

Ville ha lite härlig vårfärg på naglarna så jag köpte hem depends neongula. Bilden på flaskan gör den gula färgen mest rättvisa...lyser faktiskt lite i mörkret också :)

Depend #35, 25kr




Har målat två lager vitt och två lager gult. Smidigt tips är klippa bort ena änden på en tops och fästa med lite häftmassa, smidigt att måla om man ska ha lösnaglar. JAG orkar aldrig sitta still så länge....

DRY AND BE PREATTY QUICK

Ilands-problem i all ära, men finns det någpt tråkigare än att inte behöva sitta still i en timme typ för att nagellacket ska torka?!

Jag kan inte vara utan quick-dry-spray. Favoriten kommer från Peggy Sage. Hittar inte den på nätet, men bor du i Karlshamn eller i närheten så finns den på Studio LiLo. Mavala har en budgetvariant som är nääästan lika bra. HÄR

Tyvärr så är det lönlöst att blåsa sina fingrar torra, men vem FAN bryr sig om det när det finns sådana här söta nagelblåsare?! HÄR :)

Har du bara 10min till övers och vill ha fina naglar supersnabbt är depends färdignackade naglar toppen! Köp dock till deras lim, för annars håller de inte. Kan användas flera gånger. Ta bort med depends lösnagelremover eller aceton i folie- och bomullsipackning 15min.

Finns i många färger och längder. Hos Kicks, Åhlens, Lindex m.m. under 100-lappen.

 

 

 


ALL U NEED IS GLOSSY BOX

ALL YOU NEED IS LOVE

Det är temat på månadens glossybox som damp ner i brevlådan idag. Produkterna denna månaden har valts ut för att förstärka vår skönhet.
Nicke-nyfiken som man är så kunde jag inte hålla mig. Googlade runt på andra bloggar för att se vad de innehöll denna månaden. Hittade inte en enda som var nöjd denna månaden. Tyckte alla var galet barnsliga och otacksamma, jag menar vi betalar ju inte mycket för allt det vi får...
Men...jag måste faktiskt hålla med. Blev inte så särskilt imponerad denna månaden.
Förra månaden fanns det 7 olika produkter de skickade ut. Man får 5 av dem. Denna månaden var det hela 12 st olika och tydligen 26 olika boxar. Hade ju vart fler som var nöjda om de inte var så många olika. Mycket snack om att de stora bloggarna har fått finare grejer...




Min februaribox innehåller:
Dr. Babor Anti-stress creme
Glossybox:
Denna mjuka kräm ger dig 24h skydd mot stress och trötthets inverkan på huden. Verkar lugnande, återställer hudens balans och stärker hudbarriären.

Jag:
Jag har faktiskt jobbat en del med Babors produkter och gillar dem, men de flesta kunderna är över 40. Denna krämen var riktigt härlig dock, sval och skön. Stort minus för burk dock, ohygieniskt. prov 15ml.
499kr, 50ml

Murad Sheer Lustre Day Moisture SPF 15
Glossybox:
Avokadoolja och klöverextrakt återfuktar för att minimera fina linjer och rynkor. Soja och vildjams förbättrar elasticiteten och stramar upp huden.

Jag:
Kan inte riktigt komma på vad den här luktar, men det är typ nån likör eller nåt. Vet att jag inte gillar den. Kan beskriva den som lite fesig unken sprit typ. Mår ärligt talat lite illa just nu när jag sitter och luktar på den för att komma på vilken alkohol den påminner om. Nej minsann, denna vet jag inte om jag ens vill testa i ansiktet.... miniprov 7,4ml.
1125kr, 50ml

Eyeko Skinny eyeliner
Glossybox:
Denna vaxbaserade penna ger en mjuk applicering men intensiv färg. Silvergreppet gör att du alltid har ett bra grepp.

Jag:
Förra månaden fick jag fat eyeko, nu skinny, i precis samma färg. Jaja... Lyxig, smidig hylsa. Bra pigment, grå, piggt... Fullsize.
129kr, 8g





Becca Beach Tint Strawberry

Glossybox:
Matt läppfärg som absorberas av huden på läpparna. Ger lång hållbarhet och en lätt känsla. Applicera flera lager för en intensivare färg.

Jag:
Nu är jag väääääääldigt torr om mina läppar. Så jag kanske inte kan ge den ett ärligt betyg egentligen. Gnuggar jag läpparna mot varandra så smular den sig. Känns som om man har målat hela läpparna enbart med läppenna. Lite dum applikator eftersom det är så mycket pigment, behöver nästan en pensel för att få det snyggt. Jag har bara kladdat på den på bilden, pallade inte... Men färgen är helt underbar, glossig bara i början sen blir den matt. Och den verkar sitta riktigt bra. Blir nog månadens favvis trots allt...fullsize, lite dyr för min smak.
279kr, 7ml


Jelly Pong Pong Lash Extensions
Glossybox:
Lyxiga lösögonfransar med tillhörande lim.
Jag:
Finns på H&M. Ytterligare kommentarer är överflödiga....
69kr

Såg fram emot tre produkter....
Mythic Oil från L´Oreal, Iduns lipgloss och att äntligen få testa Brazilian Peel...jaja, vad är väl en bal på slottet.
Nu ska gnälltanten sova. Imorrn ska jag vara pigg och glad och tacksam igen. Sovgott.

Sammanfattningsvis om månadens box. Nöjd, nja. Värt 139kr? Hell yeah!

Läs mer om skönhets-prenumerationen GlossyBox på deras sida HÄR


Detta var månadens alla produkter