Beauty in a jar -

GLOSSY BOX, WELCOME TO SWEDEN

Yeeeeay, jag har blivit en glossyboxare. Anser att detta är ett toppen win-win-fenomen.
Det funkar så här...
Varje månad får man hem en box med fem olika skönhetsprodukter i provstorlekar. Schampo, nagellack, parfym, smink, you name it! Det är en prenumeration utan uppsägningstid för 139kr/mån.

Toppen eller hur?! :) Om två veckor får jag min första leverans....can´t wait!

Läs mer på glossybox.se

Glossy Box December


KILL BLACKHEADS WITH YOUR SMARTPHONE

Man blir lite skadad som hudterapeut, eller så har man förmodligen vart det redan innan.
Detta är helt galet, en app till mobilen där man ska klämma pormaskar, det är alltså ett spel.
Pimple popper heter appen för er som är nyfikna, haha :)


RED RUSH

Tycker det är riktigt fint med röda läppar, speciellt nu i juletider. Gärna till sotade ögon och en enkel outfit. Nya favoriten kommer från Max Factor och har den där riktigt tomteröda färgen. Är en krämig läppenna, jag använder den över hela läpparna. Sitter som berget!!

Max Factor Colour Elixir Lipliner Red Rush, 75kr

 

 


SPARKLING SILVER

Jag kan bara inte få nog av glitter just nu, allt ska glittra...Hår, naglar, smink, kläder, mobil, heminredning :)
Har satt i nya glitterextensions i håret, ska försöka lägga in en bild och förklara hur sen :)

Senaste glitterinköpet är Mavalas nagellack Sparkling Silver, finns i flera färger. Snyggt med stora flingor och ett riktigt fynd!



Mavala Sparkling Silver 45kr


Jag målade fyra lager, svårt att få en rättvis bild eftersom det speglar sig, men det är nästan täckande här.






 


MEN, THIS IS FOR YOU

Vad roligt att jag har flera män som följer min blogg :) Och nej, jag har inte glömt bort er!
Karlarna glöms alltför ofta bort när det gäller hudvård. Men det är minst lika viktigt för er män att ta hand om er hud som för oss kvinnor.

Nästan alla killar jag har på ansiktsbehandling frågar första gången om det är många andra killar som går på behandling. Det är väldigt många, och det är kul. Hur fräsch är inte en man som tar hand om sig, luktar gott, är len och fin?! Får ofta frågan; "min flickvän har massa produkter redan som jag väl kan använda?"...nja, ibland, men kvinnor och mäns hud är väldigt olika. En kvinna med fet hud kan liknas lite vid en manlig hud.
Huden är fetare, har större porer och ofta även fler orenheter. Den är också tjockare, innehåller mer collagen och tål därmed större påfrestningar samtidigt som rakning och felaktig eftervård kan göra den känslig och irriterad.

Måste en gång för alla klargöra några punkter...
  • Dubbeldusch är EJ en ansiktsrengöring
  • Rakning är INTE en ansiktspeeling
  • Unibrows är big NO-NO!!!

 

Min personliga favorit i männens hudvårdsdjungel kommer från Decléor. Luktar så fräscht och riktigt manligt.
Finns i fina prova-på-boxar för ca 475kr som innehåller
Raklödder: Express Shave Foam Gel 75 ml
Aftershavekräm: Soothing After Shave 75 ml
Aftershave/serum: Aromessence™ Triple Action Shave Perfection 1 ml
Peeling: Men Clean Skin Scrub Gel Gel 25 ml
Duschgel: Aroma Cleanse Alguarome 30 ml
Julklappstips? :)
Hittade en sida som gjorde att mitt hudterapeut-hjärta voltade lite minsann:)
På denna sidan finns allt och råd som är enkelt förklarade (nästan dumförklarat)...

www.gents.se

DRY WINTERCHEEKS

Nu verkar vintern knacka på dörren här i söder. Som ett brev på posten kommer torr, stram hud. Huden blir väldigt torr eftersom luften är torr och kall, plus stora temperaturväxlingar från utomhusklimat till inomhusklimat.

Fem tips för vinterhud
  1. Duscha mindre, eftersom vatten och vanlig tvål kan torka ut din hud. Använd gärna en återfettande bad– och duscholja istället för tvål.
  2. Tvätta och smörj in din hud på kvällen så att huden inte är fuktig när den kommer i kontakt med kall luft.
  3. Tänk på att smörja in områden som mer än andra utsätts för kyla: ansikte, hals, öron och anklar.
  4. Välj material som håller din hud varm och torr och klä dig i flera lager.
  5. Använd halsduk, mössa som täcker öronen samt handskar eller vantar som täcker handlederna

På vintern behöver du en kraftigare fuktighetskräm, gärna en klimatkräm. Men ett bra budgettips är att använda din nattkräm även på dagen. Det är alltid mer krut i ett nattkräm. Jag använder min nattkräm just nu och varvar med en toppenkräm som är en typ av klimatkräm.

Ultra Restorative Creme ger rikligt med fukt till huden och kan användas både dag och natt. Är dessutom en grym anti-agekräm, ger jämnare hudton och ger ett bra skydd. Denna har jag dessutom sålt till flera kunder med eksem.

 

Ultra Restorative Creme, 499kr Exuviance.

 

En väldigt bra budgetkräm är Locobase REPAIR från apoteket. Kan användas på hela kroppen, den är verkligen toppen för fnasiga händer, armbågar, torra fötter etc. Kan användas på eksem med goda resultat eftersom den även är bra på att reparera. Jag använder den till fötter och händer varje kväll, då den är VÄLDIGT FET.

Locobase REPAIR är en specialkräm som snabbt och effektivt reparerar torr och sprucken hud. Till skillnad från många andra krämer som lägger sig på hudens yta och nöts bort på ett par timmar, tillför Locobase REPAIR hudidentiska barriärfetter som tränger ner i huden och frigörs när det behövs. Krämen verkar direkt vid applicering och upp till 24 timmar. Fri från parfym, parabener och färgämnen men full av sådant som gör huden glad :)

Apoteket 30g 49kr/100g 139kr


SIS ON THE WAY HOME

Idag tänker jag inte lyfta många fingrar. Har precis hoppat upp från ett bad med Victoria´s Secrets ljuvliga badskum Pure Seduction. Är galet besatt av den serien. Har använt den i några år, den doftar himmelskt verkligen.

Min älskade syster och syskonbarn kommer hem för att fira jul om en vecka, bor annars i Virginia. Eftersom många parfymer och hudvård är så galet billigt i USA brukar vi ge henne långa shoppinglistor innan varje hemfärd :)

Behöver fylla på mitt VS-lager något. Letat fram en massa härliga produkter idag...här kommer några


Victoria's Secret Sexy Little Things Noir inleder med fruktiga toppnoter av ananas, päron, röda bär, äpple och citrusfrukter. Denna Victoria's Secret parfym övergår sedan i hjärtnoter av liljekonvalj, vanilj, björnbär, jasmin och orkidé. Victoria's Secret Sexy Little Things Noir avrundas i basnoter av mysk, tonkaböna och tränoter.

Är det bara jag som hör ljuv musik?! :)


Victoria's Secret Pear Glacé Body Mist doftar gott av päron, svarta vinbär och viol. Victoria's Secret Pear Glacé Body Mist passar för användning varje dag. Namnam :)




COLORBOMB BOMBOMBOM

Igår fick jag ett meddelande som gjorde mig så där löjligt kvinnligt glad ; Den har kommit!
Min färgbomb finns nu i min lilla stad :) tack vare fina frisören Anna som tjatat sig till den. Tusen tack!!

Stormtrivs i rött hår, men det är ju en färg som ofta släpper alltför snabbt. Så denna är verkligen kanon för att bevara den röda färgen utan att slita för mycket på håret med färgning. Det är en vårdande färginpackning med väldigt mycket pigment (använd handskar!!!) och ger glansigt resultat. Applicera på nyduschat hår, gärna med kam. Tvätta ur efter ca 3 min.
Jag har väldigt svårt för det där ordet lagom...och tid. Brukar blanda den med min vanliga inpackning och låta den sitta i ca 30min, tycker att resultatet håller sig bättre då.

Använder 740 Coppar, men finns i massa olika nyanser.


La Femme 207kr



FAUX TAN, BETTER THAN REAL

En fuktgivande, kastanjefärgad gelcreme som ger dig en fräsch, solbrun färg som håller i 5-7 dagar, utan att du behöver utsätta din hud för solens skadliga UV-strålar. För bästa resultat, applicera på väl rengjord och återfuktad hud, gärna peeling innan. Ickekomedogen, dvs den täpper inte till porerna. Glöm fula kanter.

Jag blandar i en klick av denna BUS i min dagkräm året runt, den är verkligen kanon. Har testat väldigt många genom åren, men tycker att de flesta luktar skumt och ger en alldeles för gul färg. Den är även väldigt enkel att applicera. Vill man ha ett betydligt mer synligt resultat kan man använda den ovanpå dagkrämen utan att blanda den innan. Fungerar faktiskt även till att rädda din vackra "bonnabränna" på sommaren :)

Otroligt dryg, köper nog knappt en flaska om året, och jag...JAG BADAR I ALLT ;) yrkesskada....

TIPS
Applicera snabbt! Fäster fortare än fort...
Glöm inte att öronsnibbar och halsen...
Använd gärna handskar...fäster alltför bra på nagelband och torra partier på händerna.



bareMinerals 285kr

Här ser ni den stora skillnaden om man blandar ut den med dagkrämen eller ej...