Beauty in a jar -

MOM'S LAUNDRY

När man är på shoppingrunda med mamma så är det nästan alltid sniffdags på parfymer. Vi tycker oftast om samma dofter som tur är :). Brukar byta parfymer med varandra ibland, nya dofter jämt! Bra och billigt tips för lite förändring :)

Nu fick jag låna CLEAN Fresh Laundry, underbar vardagdoft!


KNIFE FOR BROWS (AND JUHOLT)

Personligen föredrar jag att vaxa brynen egentligen, men om du liksom jag är extremt känslig så kan jag tipsa om dessa små livräddare. Kanon att få bort alla småhåren som är för små/tunna för pincetten eller när man snabbt måste fixa till brynen, utan att skada huden. Använder även dessa för min lilla mustasch med...mooohahahha :) Och jag har inte fått grövre hårväxt.
Tänk alltid på att dra bort hår med pincett i hårets växtriktning! så undviker man att håret går av och minskar risken för röda prickar.

Ögonbrynskniv 3pack 69kr, Depend





-Man kanske skulle prova... ;)


SAVE YOUR LITTLE ONES WITH THINNER

Rädda inte det där sega favoritlacket med nagellacksremover, det förstör lacket!
Testa istället Mavalas Nail Polish Thinner. Voliá :)

Nail Polish Thinner 89kr, Mavala


FILL ME UP

Jag älskar att jobba med behandlingar som ger direkta och långvariga resultat. Tålamod har aldrig riktigt varit min grej. Injektionsbehandlingar och skönhetsmaskiner är min stora passion. Jag säger varken att det är rätt eller fel att fuska på dessa sätt, det är upp till var och en.

Jag har fått nöjet att jobba med några duktiga Restylane-behandlare. För att få behandla med fillers eller botox måste du vara sjuksköterska eller läkare. Restylane innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i huden.
Jag glömmer aldrig en demokväll vi hade med Restylane. En äldre dam ställde upp som modell. Hon hade rejäla sk hamsterpåsar och såg allmänt sur ut. Hon fick nog minst tre hela sprutor, men herrugud vilken skillnad! Hon log med hela ansiktet verkligen.

Det man bör tänka på är att ju äldre man är ju längre stannar ämnet kvar, då cellomsättningen inte är lika hög. Jag själv har testat att fylla läpparna ett flertal gånger. Nu har jag väldigt små och smala läppar så jag behövde en hel spruta, men detta är ju självklart efter smak och tycke. Sen fyllde jag på med ytterligare 1ml efter några veckor. Detta är nästan ett måste, eftersom behanlingen håller mycket bättre då. Första gången kan det ofta vara så att kroppen stöter bort ämnet snabbare, men efter några gånger vänjer sig kroppen.
Jag gjorde en behandling ungefär 2-3 gånger om året för att det skulle hålla sig snyggt. Läpparna behöver man fylla på mycket oftare än linjer i ansiktet (ca en gång om året). Har testat både med bedövningskräm, helt utan bedövning och med tandläkarbedövning. Bedövningskrämen kan ni hoppa, hjälpte inte ett skit. Det gör riktigt riktigt ont vill jag lova. Många behandlare jag träffat ogillar tandläkarbedövning vid läppförstoring eftersom läpparna svullnar lite av bedövningen så det gäller att man är snabb. Men med tandläkarbedövning känns det i stort sett ingenting.
Är nog minst ett år sen jag fyllde på senast, har inget kvar, och känns inte konstigt alls. Men jag lovar, man blir beroende...

En spruta innehåller 1ml och brukar ligga på ca 3000kr.

Jag har bara jobbat med Restylane, men det finns många liknande fillers t.ex. Juvederm, Esthelis. Har lite erfarenhet av botox med, men gillar det inte riktigt. Det är ju som känt ett gift som får musklerna att slappna av. Det går att behandla och få ett naturligt resultat, men jag tycker att de flesta ser så otroligt uttryckslösa ut...

Om det är någon som behöver tips på en bra behandlare så har jag några namn och nummer :)

 

psst... visste ni att man kan ta magisterexamen i läppförstoring?! det hade min senaste samarbetspartner:)

 



FUCK BEACH 2012


BLUE LIKE MALMÖ FF

Idag fick det bli ljusblåa naglar. Fresh as hell!


Isadora Wonder Nails Miami Blue 711 (ur sommarkollektionen 2011)





TIME FOR PRIME

Primer är en produkt som ofta underskattas. Dess uppgift är att minimera porer och rynkor,  jämna ut hudtonen och självklart få din make up att sitta som berget. Primers används efter dagkräm, före foundation/ögonskugga och appliceras enligt mig bäst med fingertopparna.
Jag brukar sällan använda primers till vardags (mest för att jag alltid har så bråttom...) men till helgen så vill man ju gärna att sminket sitter lika snyggt in på småtimmarna ibland ;)...

Jag vill gärna dela med mig av mina favoriter...

Smashbox photo finish, en klassiker, now and forever. Typ modern av primers. Känns lyxig, huden blir silkeslen och matt. Den är otroligt dryg...Har bara testat den genomskinliga, men det finns även color-correctings. Den genomskinliga är perfekt för lite fetare hy eller hud som lätt blir glansig eftersom den är oljefri.
Finns även i resetub, 15ml för ca 175kr. Har alltid vart i fin glasflaska med pump innan...jaja.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer, (30ml) 395kr eleven.se

 

Too Faced Primed & Porless Face primer, (50ml) 350kr eleven.se

Kan användas även utan foundation. Helt kanon! Innehåller även A och C-vitamin.

 

Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer, 230kr eleven.se

Kanon kanon kanon!! Förstärker pigmenten i ögonskuggan och ögonmakeupen kommer vara lika snygg 8 på morgonen som 8 på kvällen :)

Too Faced är en ganska ny bekantskap för mig. Men jag tokgillar!! Kolla in alla söta kit de har på eleven.se. Där kan man få testa på massa godingar till små priser.

 

OBS! eleven.se är en sida som inte lämpar sig för dagarna innan 25e ;)

 


GOOD MORNING AND GOOD NIGHT

Handen på hjärtat, hur noga är ni med rengöring och behandling av huden? Det är faktiskt inte krångligare än vad man gör det till.

Morgon & kväll
1. Makeupremover på pads,kvällen (för att ta bort foundation på ögonlocken samt brynpennan/brynskugga)
2. Rengöringsgel
3. Ansiktsvatten på pads
4. Serum
5. Nattkräm/Dagkräm & kräm för att hålla huden matt
6. Ögonkräm
7. Ev punktbehandlare för orenheter

Jag har varken råd eller tid med detta tänker ni... Jag lovar, jag lägger max 5 min på hela min rutin. Det är ju väldigt surt att köpa på sig massa produkter för en stor summa pengar som man inte gillar. De allra flesta hudvårdmärken har fiffiga provapåkit. Räkna med att ge produkterna en chans i minst tre veckor. Det är så lång tid det tar för huden att "vänja" sig. Vissa aktiva produkter kan göra att huden under första veckorna blir torrare, eller får fler orenheter. Bli inte rädda, för detta är väldigt vanligt och beror på en utrensning.
Det första du behöver göra är att fråga dig själv vad du är ute efter för resultat och typ av märke.
Jag använder nästan bara Exuviance. Gillar inte pyttipanna för mycket. Blanda aldrig två olika "syramärken". Rådfråga din hudterapeut om du vill mixa.

"syramärken" som t.ex. Exuviance, MD Formulations är väldigt bra för acne, män och tonåringar, kraftfullt. "aromamärken" som t.ex. Decléor. Luktar gott men är naturliga. Rekommenderar jag till den kund som vill känna sig fräsch och gillar att det doftar gott. Fuktfattig, mogen.
Det finns en hel djungel därute. Men jag ska ge er ett tips på smarta startkit. Leta upp en hudterapeut som du känner dig trygg med och be om rådgivning.

Exuviance startkit. Finns i detta utförande för normal/bland eller känslig. Sen finns även ett liknande för acne. Rengöring, ansiktsvatten, dag-och nattkräm, ögonkräm, ansiktsmask, hand-och kroppslotion, kroppspeeling (ersatt av showergel?..), 199kr för 3-4veckor :)

Billigare har iaf inte jag hittat, och det är ett gudomligt härligt märke för dig som vill ha resultat.

Är ju även kanon att ha med sig på resor.

Jag har lagt sjukt mycket pengar på "billiga" produkter. När min acne var som värst testade jag allt, men eftersom det oftast är mest vatten och alkohol i dessa produkter hände inget. Jag önskar att jag gick till en hudterapeut direkt.

Rengöringen jag använder från Exuviance kostar 299kr, skulle gissa att jag köper en var fjärde månad kanske. Rengöringen är det allra viktigaste, sen nattkrämen eftersom huden jobbar som mest då när den vilar.

Varför ansiktsvatten? frågar många. Varför balsam? kan man säga. Ansiktsvattnet återställer hudens pH-balans, tar bort överflödig rengöring. Efterföljande produkter får bästa möjliga förutsättningar.

Serum ökar effekten på din dag/nattkräm radikalt och slussar ner krämen djupare ner.

Den absoluta räddaren i nöden!! Punktbehandlare för främst acne, men även skönhetsfläckar (har dock aldrig testat själv på skönhetsfläckar). 189kr

 

Sen peelar jag huden och lägger ansiktsmask efter hudens dagsform och mitt önskade resultat, ca 2ggr/v.

Jag hoppas att detta inte blev alltför mycket och luddigt nu :)

 


HONEYDEW-MELON

På Elisabethskolan jobbade vi med ett märke som heter LCN i manikyren. Nagellacken tyckte jag inte riktigt om, men deras nagel-och handvårdsprodukter kan jag verkligen rekommendera. Min absoluta favorit är en grym peeling av havssalt med jojobaolja, peraikokärneolja, sojaolja och mandelolja. Doften och känslan går verkligen inte att beskriva med ord. Har testat mycket, men detta är himmelskt verkligen. Dessutom blir huden silkeslen. Lämpar sig för hela kroppen btw. En söt melondoft :)

Aroma Effect peeling honeydew melon, 137kr topstore.se




 


TROPICAL CORAL

Mina tånaglar skriker vår!! Är nog det finaste lacket jag äger. Finns inget lack som slår CND


KISSABLE LIPS

Har fått extremt torra läppar nu i kylan, de bränner och gör ont. Så jag gav denna snurra en värdig chans. Har använt den i en vecka snart och tycker den är helt fantastisk. Speciellt peelingen, synd att den inte finns att köpa separat.
Efter min vanliga rengöring på kvällen så har jag peelat läpparna och sen smörjt in läpparna ordentligt med inpackningen (den vita). Glosset har jag använt om dagarna. Toppenprodukt för kurbehandling!

Peeling, inpackning och gloss
Lip Care Mix, Make up Store, 175kr






IN THE FLASHLIGHT

Min favorit just nu är en krämig läppenna i härlig plommonlila nyans.

In the flashlight, Make up Store 135kr

image description

ORGANIZED SPRING

Jag har vårstädat hela lägenheten i flera dagar nu. Enligt mig kan du kan aldrig få för många lådor, typ :)
Älskar att organisera allt möjligt. Smartaste och bästa lådorna jag äger kommer från clas ohlson och är egentligen en skruvlåda. Gått loss på mina ögonskuggor ikväll :)

Clas Ohlson 79kr

 

Nu ser jag vilka ögonskuggor jag har :) Tog bort nästan alla mellanväggar. Den lilla lådan ingår.

 

 

Kanon till smycken också.

 



SPRING, YOU ARE VERY WELCOME

Nytt år, ny säsong, nya trender. Det är alltid kul med ny inspiration och testa på nya saker.


FÄRG, FÄRG OCH MERA FÄRG



Fina vårfärger på läpparna. Rosa, orange, lila, rött, nude.





Eyeliner och neutrala läppar, skriker fräscht. Kattögon är hett just nu.

 

Ombre-hår, gaaaaalet snyggt!

 


 



 


YOUR SKIN - MILIER

Med risk för att jag kanske bör börja varje inlägg med detta egentligen så måste jag säga att jag blivit skadad av mitt yrke :)

Tänkte att jag skulle skriva lite om olika hudproblem. Idag Milier. Börjar med detta eftersom jag har alltid varit väldigt fascinerad av dessa små snöbollar. Det sitter ganska ofta flera miler på varandra som ett koppel, som en snögubbe. Ärftlighet är en ganska stor faktor till uppkomsten, ibland kan t.om. din mamma/pappa ha en milie på samma ställe som dig, är inte det märkligt? Trånga porer är en annan väldigt bidragande faktor.
Milier sitter oftast kring ögonen men kan även finnas i resten av ansiktet och är små hårda talgcystor inkapslade i hård bindväv, saknar poröppning.

De kan uppkomma spontant eller efter olika skador på huden som vid extrem solning samt feta krämer, använd aldrig dagkrämen närmast ögonen, utan invenstera i en bra ögonkräm iställlet.

Men milier är fortfarande ett väldigt stort frågetecken i vår bransch. Har haft flera "exemplariska" kunder som sköter sig till punkt och pricka och för övrigt har jättefin hud. Det enda man kan göra är att tömma, tömma, tömma. Men tyvärr så kommer milien ganska ofta tillbaka på samma ställe.

Ibland kan det se ut som att milien sitter ganska ytligt. Men akta dig för att luras. Man måste använda en speciell teknik för att öppna och tömma cystan, så att man inte skadar huden onödigt mycket. Är huden väldigt känslig är jag alltid väldigt noga med att informera kunden om att det är väldigt lätt att man spräcker ett blodkärl istället, speciellt om den sitter väldigt nära ögat. Men det brukar det gå bra om man bara är väldigt försiktig.

Har tyvärr inte samvete att berätta hur ni ska göra. Snälla låt din hudterapeut hjälpa dig.

Man kan faktiskt massera bort dem också. Det tar lite tid men man kan massera så att talgbollen dagligen så mjukas talget upp så att kroppen lättare kan ta upp materialet. Detta tar lång tid så har man möjlighet så borde man gå till en duktig hudterapeut eller hudläkare. Huvudsaken är att man använder en ytlig icke ärrbildande metod.




COLOR ME SIMPLE

Måste tipsa om Max Factors ögonskuggspennor. Mycket pigment, enkla, lite krämiga. Brukar sudda med en liknande skugga över så att det blir matt och sitter som berget hela kvällen. Kanon att ha med sig i partyväskan.
Finns i flera fina färger.

Max Factor Eye Effects 115kr